Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

(főétel)

Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 kg sütni való krumpli, 40 dkg konzerv csicseriborsó , 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, só, friss rozmaging,

Elkészítés:

A krumplik héját folyó víz alatt alaposan megsikáljuk és csónakokra vágjuk őket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ráhelyezzük a krumplicsónakokat. Közéjük szórjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Rozmaringágakat tűzdelünk közéjük. Megsózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük az olajat és 1 dl vizet teszünk alá. 30 perc alatt készre sül a 230 fokos sütőben.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ördög lóháton

Ördög lóháton

Az ördög lóháton nálunk hagyományosan a karácsonyi ebéd része. Magét az elnevezést évekkel ezelőtt láttam a Két idő hölgy c gasztro sorozatban. Igazából csak baconbe tekert májakat takar, de így sokkal jobban hangzik
csirkemáj bacon vaj

Házi hamburger

Házi hamburger

Mindenki szereti hamburgert. Ez alól az én lányaim sem képeznek kivételt. Viszont nem szeretem, ha gyorséttermi vackokkal tömik magukat, így ki kellett találnom valamit. Sokat böngésztem a netet, hogy találjak egy jó receptet. Sok variációt találtam, így össze tudtam állítani a saját verziómat :-)
darált hús hagyma paradicsom bacon

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből