Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg sütni való krumpli, 40 dkg konzerv csicseriborsó , 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, só, friss rozmaging,Elkészítés:
A krumplik héját folyó víz alatt alaposan megsikáljuk és csónakokra vágjuk őket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ráhelyezzük a krumplicsónakokat. Közéjük szórjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Rozmaringágakat tűzdelünk közéjük. Megsózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük az olajat és 1 dl vizet teszünk alá. 30 perc alatt készre sül a 230 fokos sütőben.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Barackos csirkeragu
A barackos csirkeragu a gyümölcsös raguk non plus ultrája. Nagyon imádom. A hús sós, a tejszín pedig kellemesen kiemeli a barack finom, édes ízét. Minden évben, amikor elkészülnek a barack befőttek muszáj letesztelnem egy barackos csirkeraguval :-) Pillanatok alatt elkészül.
csirkemell barack befőtt tejszín

