Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg sütni való krumpli, 40 dkg konzerv csicseriborsó , 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, só, friss rozmaging,Elkészítés:
A krumplik héját folyó víz alatt alaposan megsikáljuk és csónakokra vágjuk őket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ráhelyezzük a krumplicsónakokat. Közéjük szórjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Rozmaringágakat tűzdelünk közéjük. Megsózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük az olajat és 1 dl vizet teszünk alá. 30 perc alatt készre sül a 230 fokos sütőben.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Majoránnás csirkecombok
A majoránnás csirkecombnak saját története van. Egyszer majd elmesélem, nagyon mulatságos, egyenlőre csak annyit róla, hogy harmadik randevúnk margójára örökre felkerült a `zöld húsi incidens`.
majoránna csirkecomb

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással
A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni.
A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás