Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

(főétel)

Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 kg sütni való krumpli, 40 dkg konzerv csicseriborsó , 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, só, friss rozmaging,

Elkészítés:

A krumplik héját folyó víz alatt alaposan megsikáljuk és csónakokra vágjuk őket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ráhelyezzük a krumplicsónakokat. Közéjük szórjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Rozmaringágakat tűzdelünk közéjük. Megsózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük az olajat és 1 dl vizet teszünk alá. 30 perc alatt készre sül a 230 fokos sütőben.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ördög lóháton

Ördög lóháton

Az ördög lóháton nálunk hagyományosan a karácsonyi ebéd része. Magét az elnevezést évekkel ezelőtt láttam a Két idő hölgy c gasztro sorozatban. Igazából csak baconbe tekert májakat takar, de így sokkal jobban hangzik
csirkemáj bacon vaj

Házi hamburger zsemle

Házi hamburger zsemle

Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből