Fokhagymás krumpli
(főétel)

Hozzávalók:
1kg nagyobb szemű krumpli, 4 gerezd fokhagyma, só, olaj,Elkészítés:
A fokhagymás krumpli renoméja akkor emelkedett, amikor a családban megjelent a köszvény. Megtévesztésig hasonlít ugyanis az íze a sült húsokhoz, persze hús nélkül.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A meghámozott krumplikat vékonyan bevagdossuk, de csak a 2/3 részükig, hogy az aljuk egyben maradjon.
A fokhagymát szétnyomom, olajjal és sóval összekutyulom.
Nyugodtan hagyhatjuk állni 5-10 percet, hogy a hagyma és az oldal kellően összeérjenek.
A krumplikat tepsibe teszem a bevágásokkal felfelé (én sütőpapírra szoktam tenni) és megkenem a fokhagymás olajos sóval.
Alufóliával letakarom és kb. 45 perc alatt kész a 230 fokos sütőben.
Néha rá lehet nézni és meg lehet kenni a fokhagymás zsiradékkal.
Lehet köretként tálalni, de magában is megállja a helyét.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A meghámozott krumplikat vékonyan bevagdossuk, de csak a 2/3 részükig, hogy az aljuk egyben maradjon.
A fokhagymát szétnyomom, olajjal és sóval összekutyulom.
Nyugodtan hagyhatjuk állni 5-10 percet, hogy a hagyma és az oldal kellően összeérjenek.
A krumplikat tepsibe teszem a bevágásokkal felfelé (én sütőpapírra szoktam tenni) és megkenem a fokhagymás olajos sóval.
Alufóliával letakarom és kb. 45 perc alatt kész a 230 fokos sütőben.
Néha rá lehet nézni és meg lehet kenni a fokhagymás zsiradékkal.
Lehet köretként tálalni, de magában is megállja a helyét.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Amerikai káposztasaláta
Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek

Rizi - Bizi
Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után.
Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-)
Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-)
Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó