Fokhagymás krumpli

(főétel)

Fokhagymás krumpli

Hozzávalók:

1kg nagyobb szemű krumpli, 4 gerezd fokhagyma, , olaj,

Elkészítés:

A fokhagymás krumpli renoméja akkor emelkedett, amikor a családban megjelent a köszvény. Megtévesztésig hasonlít ugyanis az íze a sült húsokhoz, persze hús nélkül.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A meghámozott krumplikat vékonyan bevagdossuk, de csak a 2/3 részükig, hogy az aljuk egyben maradjon.
A fokhagymát szétnyomom, olajjal és sóval összekutyulom.

Nyugodtan hagyhatjuk állni 5-10 percet, hogy a hagyma és az oldal kellően összeérjenek.
A krumplikat tepsibe teszem a bevágásokkal felfelé (én sütőpapírra szoktam tenni) és megkenem a fokhagymás olajos sóval.
Alufóliával letakarom és kb. 45 perc alatt kész a 230 fokos sütőben.
Néha rá lehet nézni és meg lehet kenni a fokhagymás zsiradékkal.

Lehet köretként tálalni, de magában is megállja a helyét.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

krumpli, fokhagyma, répa, olaj

Szólj hozzá