Tejszínes spárga
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg zöld spárga, 20 dkg füstölt sonka, 2 dl tejföl, 20 dkg sajt, 1 evőkanál vaj, 2 tojás sárgája, só,Elkészítés:
A spárgát sós vízben megfőzzük.
A sajtot lereszelem, a sonkát kockára vágom.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára teszem a spárgát, rá a sonkát és megszórom sajttal. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a spárgával zárjuk a sort.
A tejföllel kikevert tojás sárgáját ráöntjük a spárgára.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A sajtot lereszelem, a sonkát kockára vágom.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára teszem a spárgát, rá a sonkát és megszórom sajttal. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a spárgával zárjuk a sort.
A tejföllel kikevert tojás sárgáját ráöntjük a spárgára.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott gomba
Néha csinálunk a lányokkal rántott mindenséges napot. Ilyenkor mindenfélét kirántunk és abból csinálunk rántott mindenséges tálat :-)
A lényege, hogy mindenféle ropogósra rántott finomság legyen benne.
Ennek egyik eleme a rántott gomba.
gomba tojás olaj só liszt zsemlemorzsa

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva
A sült pulyka hagyományos karácsonyi étel, ám az egész pulyka megsütése néha nem szükséges. Ilyenkor szalonnába tekert mellet, vagy combot szoktam sütni.
pulykacomb bacon