Tejszínes spárga

(főétel)

Tejszínes spárga

Hozzávalók:

1 kg zöld spárga, 20 dkg füstölt sonka, 2 dl tejföl, 20 dkg sajt, 1 evőkanál vaj, 2 tojás sárgája, ,

Elkészítés:

A spárgát sós vízben megfőzzük.
A sajtot lereszelem, a sonkát kockára vágom.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára teszem a spárgát, rá a sonkát és megszórom sajttal. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a spárgával zárjuk a sort.
A tejföllel kikevert tojás sárgáját ráöntjük a spárgára.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhabélszín steak

Marhabélszín steak

A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom. Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)
marhabélszín olíva olaj só bors

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá