Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

(főétel)

Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

Hozzávalók:

4 db filézett pecsenyekacsamell, 1 kávéskanál szárított majoránna, 1 kg magozott meggy, 15 dkg cukor, 5 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál étkezési keményítő, 50 dkg üvegttészta, 3 dkg szezámmag, fél kávéskanál őrölt gyömbér,

Elkészítés:

A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsos oldalát megsózzuk, megszórjuk majoránnával és gyömbérrel. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
A meggyet kis lángon főzni kezdjük a cukorral és a borral, 15-20 perc után hozzáadjuk a balzsamecetet. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, azt is a mártáshoz öntjük, összeforraljuk, levesszük a tűzről. Az üvegtésztát sós meleg vízbe tesszük 4 percre, majd leszűrjük.
A kacsamellet megszórjuk szezámmaggal, és serpenyőben mindkét oldalán 9-9 percig sütjük közepes lángon. 
A húst felszeleteljük,a tésztával és a mártással tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
halfilé citrom só bors

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)
csirkecomb burgonya rízs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből