Kapros túróval töltött csirkemell

(főétel)

Kapros túróval töltött csirkemell

Hozzávalók:

100 g csirkemell filé, 30 g sovány túró, 30 g zsírszegény joghurt, kapor, ,

Elkészítés:

A recept - bevallom - nem a sajátom, bár egyszerűsége miatt, akár én is kitalálhattam volna.

Gyomorkímélő étel, így bulik után-, vagy esetemben előtt erősen ajánlott.

A csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk. A különböző sók általában különböző erősségűek, így mindenki annyi sót használjon, amennyit a húsok besózására megszokott. Mi amióta himalájai sót használunk, kicsit többet kell tennünk rá, mint amit megszoktunk korábban.

A túrót elkeverjük a joghurttal és a kaporral, ezt a masszát rákenjük a húsra, feltekerjük, hústűvel összetűzzük.

Amennyiben van otthon sütőzacskónk, tegyük bele, és zsiradék hozzáadása nélkül süssük meg.
Ha nincs otthon sütőzacskó, akkor kevés olajon vagy vajon, közepes hőmérsékleten is süthetjük. Ez utóbbi esetben ne felejtsük el, hogy a zsiradékhoz, vagy olajhoz mindig kell egy kevés vizet is önteni.

Főtt rizst, vagy vajas burgonyapürét kínáljunk hozzá.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött sült karfiol

Töltött sült karfiol

Az utóbbi időben, főleg a kisebbik lánykám ösztönzésére egyre több vegetáriánus ételt főzök. Bár a vega sültek nem mindig szépek ez a töltött sült karfiolról nem mondható.
karfiol zsemlemorzsa gesztenye

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, kapor, joghurt, rízs