Kapros túróval töltött csirkemell

(főétel)

Kapros túróval töltött csirkemell

Hozzávalók:

100 g csirkemell filé, 30 g sovány túró, 30 g zsírszegény joghurt, kapor, ,

Elkészítés:

A recept - bevallom - nem a sajátom, bár egyszerűsége miatt, akár én is kitalálhattam volna.

Gyomorkímélő étel, így bulik után-, vagy esetemben előtt erősen ajánlott.

A csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk. A különböző sók általában különböző erősségűek, így mindenki annyi sót használjon, amennyit a húsok besózására megszokott. Mi amióta himalájai sót használunk, kicsit többet kell tennünk rá, mint amit megszoktunk korábban.

A túrót elkeverjük a joghurttal és a kaporral, ezt a masszát rákenjük a húsra, feltekerjük, hústűvel összetűzzük.

Amennyiben van otthon sütőzacskónk, tegyük bele, és zsiradék hozzáadása nélkül süssük meg.
Ha nincs otthon sütőzacskó, akkor kevés olajon vagy vajon, közepes hőmérsékleten is süthetjük. Ez utóbbi esetben ne felejtsük el, hogy a zsiradékhoz, vagy olajhoz mindig kell egy kevés vizet is önteni.

Főtt rizst, vagy vajas burgonyapürét kínáljunk hozzá.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, kapor, joghurt, rízs

Szólj hozzá