Kapros túróval töltött csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
100 g csirkemell filé, 30 g sovány túró, 30 g zsírszegény joghurt, kapor, só,Elkészítés:
A recept - bevallom - nem a sajátom, bár egyszerűsége miatt, akár én is kitalálhattam volna.
Gyomorkímélő étel, így bulik után-, vagy esetemben előtt erősen ajánlott.
A csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk. A különböző sók általában különböző erősségűek, így mindenki annyi sót használjon, amennyit a húsok besózására megszokott. Mi amióta himalájai sót használunk, kicsit többet kell tennünk rá, mint amit megszoktunk korábban.
A túrót elkeverjük a joghurttal és a kaporral, ezt a masszát rákenjük a húsra, feltekerjük, hústűvel összetűzzük.
Amennyiben van otthon sütőzacskónk, tegyük bele, és zsiradék hozzáadása nélkül süssük meg.
Ha nincs otthon sütőzacskó, akkor kevés olajon vagy vajon, közepes hőmérsékleten is süthetjük. Ez utóbbi esetben ne felejtsük el, hogy a zsiradékhoz, vagy olajhoz mindig kell egy kevés vizet is önteni.
Főtt rizst, vagy vajas burgonyapürét kínáljunk hozzá.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Székelykáposzta
A székelykáposzta nem ötperces étel, de megéri várni, mert ha összeérnek az ízek, az varázslatos ízélményt eredményez
káposzta pörkölt karácsony

Ananászos csirkeragu
Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász
