Kapros túróval töltött csirkemell
(főétel)

Hozzávalók:
100 g csirkemell filé, 30 g sovány túró, 30 g zsírszegény joghurt, kapor, só,Elkészítés:
A recept - bevallom - nem a sajátom, bár egyszerűsége miatt, akár én is kitalálhattam volna.
Gyomorkímélő étel, így bulik után-, vagy esetemben előtt erősen ajánlott.
A csirkemellet alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk. A különböző sók általában különböző erősségűek, így mindenki annyi sót használjon, amennyit a húsok besózására megszokott. Mi amióta himalájai sót használunk, kicsit többet kell tennünk rá, mint amit megszoktunk korábban.
A túrót elkeverjük a joghurttal és a kaporral, ezt a masszát rákenjük a húsra, feltekerjük, hústűvel összetűzzük.
Amennyiben van otthon sütőzacskónk, tegyük bele, és zsiradék hozzáadása nélkül süssük meg.
Ha nincs otthon sütőzacskó, akkor kevés olajon vagy vajon, közepes hőmérsékleten is süthetjük. Ez utóbbi esetben ne felejtsük el, hogy a zsiradékhoz, vagy olajhoz mindig kell egy kevés vizet is önteni.
Főtt rizst, vagy vajas burgonyapürét kínáljunk hozzá.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi hamburger
Mindenki szereti hamburgert. Ez alól az én lányaim sem képeznek kivételt. Viszont nem szeretem, ha gyorséttermi vackokkal tömik magukat, így ki kellett találnom valamit.
Sokat böngésztem a netet, hogy találjak egy jó receptet. Sok variációt találtam, így össze tudtam állítani a saját verziómat :-)
darált hús hagyma paradicsom bacon

Tarhonyás csirkepörkölt
A tarhonya nagy kedvencem. Gyermekkoromban ritkán kaptunk, így kuriózumnak számított. Emlékszem, mindig, amikor ez volt az ebéd, szabályos közelharcot vívtunk az utolsó falatokért :-) Persze a lányaim is imádják, így ezt elkerülendő, mindig jó sokat szoktam főzni belőle. :-)
csirkemell tarhonya paradicsom paprika