Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

(főétel)

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Hozzávalók:

6-8 csirke felsőcomb, 40 dkg újburgonya (lehet normál krumpli is), csirke fűszersó, 1 zacskó rízs, só, olaj,

Elkészítés:

A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rizzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)

Az elkészítése pofon egyszerű.

A csirkecombokat jó alaposan megmosom, majd eldöntöm, hogy bőrével, vagy a nélkül szeretném megsütni. Amikor könnyűre szeretném, akkor leveszem a bőrét.

A burgonyát meghámozom, és csíkokra vágom. Amikor kicsi a krumpli, akkor elég csak a hosszabbik oldala mentén négyfelé vágni, de ha nagyobb, akkor kicsit macerás, de azért nem annyira :-)

Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tesztek, majd az alját megkenem egy kevés olajjal. Tényleg csak keveset kell, mert a csirkéből bőven lesz zsír, amiben megsül a krumpli.

A sütőpapírra szépen elrendezem a krumplit és megsózom.

A csirkecombok mindkét oldalát alaposan bedörzsölöm a fűszersóval, majd a burgonya tetejére teszem.

Alufóliával lefedem, majd közepesen forró sütőben 45 percig sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát, és a nélkül is sütöm még 25-30 percig. Figyelni kell rá, nehogy kiszáradjon, de legyen egy kis kéreg rajta, hogy finom ropogós legyen.

Közben felteszem a rizst főni. 10 perc után kész.

A tálalásnál szeretem három részre osztani a tányért. Egyik harmadába megy a hús, másik harmadába a krumpli, harmadik harmadába pedig a rizs. Ha maradt egy kevés szaft a tepsiben, azzal meg szoktam kicsit locsolni a rizst.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült pecsenye libamell

Sült pecsenye libamell

Bevallom, hogy csak Márton napon szoktunk libát sütni. Én nagyon szeretem, a lányok azonban kevésbé. De a hagyomány azért mindig legyőzi az előítéleteket :-)
libamell só bors

Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba sertés comb kolozsvári szalonna

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, burgonya, rízs