Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel
(főétel)

Hozzávalók:
6-8 csirke felsőcomb, 40 dkg újburgonya (lehet normál krumpli is), csirke fűszersó, 1 zacskó rízs, só, olaj,Elkészítés:
A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rizzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)
Az elkészítése pofon egyszerű.
A csirkecombokat jó alaposan megmosom, majd eldöntöm, hogy bőrével, vagy a nélkül szeretném megsütni. Amikor könnyűre szeretném, akkor leveszem a bőrét.
A burgonyát meghámozom, és csíkokra vágom. Amikor kicsi a krumpli, akkor elég csak a hosszabbik oldala mentén négyfelé vágni, de ha nagyobb, akkor kicsit macerás, de azért nem annyira :-)
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tesztek, majd az alját megkenem egy kevés olajjal. Tényleg csak keveset kell, mert a csirkéből bőven lesz zsír, amiben megsül a krumpli.
A sütőpapírra szépen elrendezem a krumplit és megsózom.
A csirkecombok mindkét oldalát alaposan bedörzsölöm a fűszersóval, majd a burgonya tetejére teszem.
Alufóliával lefedem, majd közepesen forró sütőben 45 percig sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát, és a nélkül is sütöm még 25-30 percig. Figyelni kell rá, nehogy kiszáradjon, de legyen egy kis kéreg rajta, hogy finom ropogós legyen.
Közben felteszem a rizst főni. 10 perc után kész.
A tálalásnál szeretem három részre osztani a tányért. Egyik harmadába megy a hús, másik harmadába a krumpli, harmadik harmadába pedig a rizs. Ha maradt egy kevés szaft a tepsiben, azzal meg szoktam kicsit locsolni a rizst.
Az elkészítése pofon egyszerű.
A csirkecombokat jó alaposan megmosom, majd eldöntöm, hogy bőrével, vagy a nélkül szeretném megsütni. Amikor könnyűre szeretném, akkor leveszem a bőrét.
A burgonyát meghámozom, és csíkokra vágom. Amikor kicsi a krumpli, akkor elég csak a hosszabbik oldala mentén négyfelé vágni, de ha nagyobb, akkor kicsit macerás, de azért nem annyira :-)
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tesztek, majd az alját megkenem egy kevés olajjal. Tényleg csak keveset kell, mert a csirkéből bőven lesz zsír, amiben megsül a krumpli.
A sütőpapírra szépen elrendezem a krumplit és megsózom.
A csirkecombok mindkét oldalát alaposan bedörzsölöm a fűszersóval, majd a burgonya tetejére teszem.
Alufóliával lefedem, majd közepesen forró sütőben 45 percig sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát, és a nélkül is sütöm még 25-30 percig. Figyelni kell rá, nehogy kiszáradjon, de legyen egy kis kéreg rajta, hogy finom ropogós legyen.
Közben felteszem a rizst főni. 10 perc után kész.
A tálalásnál szeretem három részre osztani a tányért. Egyik harmadába megy a hús, másik harmadába a krumpli, harmadik harmadába pedig a rizs. Ha maradt egy kevés szaft a tepsiben, azzal meg szoktam kicsit locsolni a rizst.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tejbegríz
Sokaknál nem, de nálunk a tejbegríz főétel.
Persze amikor ez az ebéd, a párom duzzog, de a gyerekek számára igazi ünnep, amikor ez kerül az asztalra, így a világ egyensúlyban marad :-)
tej búzadara kakaó

Brassói aprópecsenye
Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli