Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással
(főétel)

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, 2 db tojás, 1 kg paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, kis csokor friss zeller, só, liszt, olívaolaj, napraforgó olaj a sütéshez,Elkészítés:
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk. Összedaraboljuk a paradicsomokat, magas falú lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott zellergumót és vöröshagymát. Sózzuk és kevés olívaolajat öntünk rá. Takaréklángon, lassan forralva sűrűre főzzük a mártást. Tálaláskor kiszedjük belőle a zellert és hagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A tojásból és lisztből párizsias panírt készítünk, sózzuk, elkeverjük benne az egészen apróra vágott zeller zöldet. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a panírban, majd forró olajban készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé csíkokra vágott sült krumplit.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött sült karfiol
Az utóbbi időben, főleg a kisebbik lánykám ösztönzésére egyre több vegetáriánus ételt főzök. Bár a vega sültek nem mindig szépek ez a töltött sült karfiolról nem mondható.
karfiol zsemlemorzsa gesztenye

Házi csirke burger
Amikor elindul a grill szezon, akkor a klasszikus sütnivalókon kívül számos házi hamburger variációt szoktam készíteni.
Ezt a csirkés hamburgert nagyon szeretem. És persze ilyet nem kapni a gyorséttermekben.
csirkemell bacon sajt paradicsom vöröshagyma