Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

(főétel)

Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 2 db tojás, 1 kg paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, kis csokor friss zeller, , liszt, olívaolaj, napraforgó olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk. Összedaraboljuk a paradicsomokat, magas falú lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott zellergumót és vöröshagymát. Sózzuk és kevés olívaolajat öntünk rá. Takaréklángon, lassan forralva sűrűre főzzük a mártást. Tálaláskor kiszedjük belőle a zellert és hagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A tojásból és lisztből párizsias panírt készítünk, sózzuk, elkeverjük benne az egészen apróra vágott zeller zöldet. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a panírban, majd forró olajban készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé csíkokra vágott sült krumplit. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött sült karfiol

Töltött sült karfiol

Az utóbbi időben, főleg a kisebbik lánykám ösztönzésére egyre több vegetáriánus ételt főzök. Bár a vega sültek nem mindig szépek ez a töltött sült karfiolról nem mondható.
karfiol zsemlemorzsa gesztenye

Házi hamburger zsemle

Házi hamburger zsemle

Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből