Ananászos sült csirkecombok

(főétel)

Ananászos sült csirkecombok

Hozzávalók:

10 csirkecomb, 1 ananászkonzerv, , olaj,

Elkészítés:

A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni.
Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.

Az elkészítése nagyon egyszerű, és a végeredmény nagyon finom.
A combokat megmosom, majd a bőrt óvatosan elválasztom a hústól úgy, hogy egy vékony csík még maradjon a húson.
Az ananászt apró kockákra vágom, majd serpenyőben kicsit megpirítom. Éppen csak annyira, hogy legyen egy kis barna kérge.

Amint kihűlt, az ananász kockákat a bőr és a hús közé teszem.

Egy tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleteszem a combokat és jó alaposan besózom.
Kis olajat teszek alá, lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőbe teszem.
20 percig fólia alatt sütjük, majd 20 percig anélkül.

Amint a bőre megpirult kivehetjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Sült oldalas

Sült oldalas

Sült oldalas, és gyerek korunk favoritja a zsíros kenyér
oldalas fokhagyma zsíros kenyér

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, ananász