Csirkemell ragu leves

(főétel)

Csirkemell ragu leves

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg fehérrépa, 30 dkg borsó, 1 kicsi csokor petrezselyem, 2 mokkáskanálnyi só, 1 kávéskanálnyi egész bors, bármilyen levestészta, só, olaj,

Elkészítés:

A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A csirkemellet megmosom és felkockázom.
A répákat megpucolom és apró pici kockákra vágom.
Egy fazékba beleteszem a húsokat, majd felöntöm vízzel. Hozzáadok két mokkáskanálnyi sót, majd felforraljuk. Forrás közben a hús habot képez. Ezt óvatosan le kell szűrni.

Az előkészített répákat,borsót, petrezselymet beleteszem, majd még  8-10 szem egész borsot is. Fedő alatt gyorsan kész van, mert a hozzávalók nagyon apróak.

Enyhén sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát és együtt tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyöngybableves

Gyöngybableves

A gyöngybableves nálunk hagyományosan húsvét utáni étel, mivel mindig marad valamennyi sonka, amit magában már nem akar senki megenni. Az így megmaradt sonka remek alapja a gyöngybablevesnek.
gyöngybab sonka sárgarépa fehér répa petrezselyem

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
tyúk leves

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, sárgarépa, fehér répa, borsó