Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

(főétel)

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb

Hozzávalók:

8 db. csirkecomb , 35 dkg tejföl , 1 evőkanál mustár , bors ízlés szerint , 3 gerezd fokhagyma , 5 dkg vaj , 1 dl napraforgó olaj , 20 dkg reszelt sajt,

Elkészítés:

Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.

Ez elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a többi sült csirke, csak egy kicsit több előkészületet igényel.

A combokat megmosom, és lehúzom róluk a bőrt.
Ezután a combokat besózóm és egy tálba teszem.

Egy másik tálban összekeverem a mustárt a tejfölt a borsot és a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenem vajjal, majd beleforgatom a szószba. Kiolajozott tepsibe, vagy sütőpapírra egymás mellé teszem, és ha maradt még szósz, akkor azt egyenletesen elosztom rajtuk.

Közepesen forró sütőben kb 50 percig sütöm. 

Ezután leveszem a fóliát, ráreszelem a sajtot, majd visszateszem még 15 percre. Amikor a sajt megpirult, kész.

Rizzsel szoktam tálalni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás sült sertés lapocka

Fokhagymás sült sertés lapocka

A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
sertés lapocka fokhagyma olaj só

Sós csirkecomb

Sós csirkecomb

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele
csirkecomb olaj só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, liszt, fokhagyma,