Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb
(főétel)

Hozzávalók:
8 db. csirkecomb , 35 dkg tejföl , 1 evőkanál mustár , bors ízlés szerint , 3 gerezd fokhagyma , 5 dkg vaj , 1 dl napraforgó olaj , 20 dkg reszelt sajt,Elkészítés:
Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
Ez elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a többi sült csirke, csak egy kicsit több előkészületet igényel.
A combokat megmosom, és lehúzom róluk a bőrt.
Ezután a combokat besózóm és egy tálba teszem.
Egy másik tálban összekeverem a mustárt a tejfölt a borsot és a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenem vajjal, majd beleforgatom a szószba. Kiolajozott tepsibe, vagy sütőpapírra egymás mellé teszem, és ha maradt még szósz, akkor azt egyenletesen elosztom rajtuk.
Közepesen forró sütőben kb 50 percig sütöm.
Ezután leveszem a fóliát, ráreszelem a sajtot, majd visszateszem még 15 percre. Amikor a sajt megpirult, kész.
Rizzsel szoktam tálalni.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
Ez elkészítése semmivel sem bonyolultabb, mint a többi sült csirke, csak egy kicsit több előkészületet igényel.
A combokat megmosom, és lehúzom róluk a bőrt.
Ezután a combokat besózóm és egy tálba teszem.
Egy másik tálban összekeverem a mustárt a tejfölt a borsot és a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A combokat bekenem vajjal, majd beleforgatom a szószba. Kiolajozott tepsibe, vagy sütőpapírra egymás mellé teszem, és ha maradt még szósz, akkor azt egyenletesen elosztom rajtuk.
Közepesen forró sütőben kb 50 percig sütöm.
Ezután leveszem a fóliát, ráreszelem a sajtot, majd visszateszem még 15 percre. Amikor a sajt megpirult, kész.
Rizzsel szoktam tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zelleren párolt pulykamell
Ez legjobb pulyka recept, amit nem kell centinként egy óráig sütni. Zellerágyon nagyon finom.
pulyka zeller vöröshagyma fokhagyma joghurt