Sült egész csirke

(főétel)

Sült egész csirke

Hozzávalók:

1 egész csirke, , olaj,

Elkészítés:

A sült egész csirke azért nagyszerű választás, mert szinte mindenki mást szeret a sült csirkében. Van, aki a combját és van aki mellét.
Én nagyon szeretem a szárnyát is. Amikor egész csirkét sütök, az ebéd jobban hasonlít egy kőkorszaki örömünnepre, mint egy vasárnapi ebédre :-)

Az elkészítése egyszerű, gyors, a végeredmény pedig nagyon finom :-)

Az egész csirkét alaposan megmosom. Kívül, belül alaposan megsózom. Az ügyesebbek a bőre alatt is megsózhatják.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, de használhatok ovális alakú jénait is. A csirkét beleteszem, majd meglocsolom egy kevés olajjal. Lefedem vagy a jénai tetejével vagy alufóliával.
200 fokon 1 órán keresztül sütöm.
Utána folyamatosan locsolom és kb. még 20 perc és ropogósra sül a bőre is.
Ha kész feldarabolom és krumplival, zöldséggel, rizzsel tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirke

Gyors csirke

Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta

Sós csirkecomb

Sós csirkecomb

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele
csirkecomb olaj só

Töltött csirke

Töltött csirke

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
egész csirke majoránna májkrém tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirke, , olaj