Töltött csirke

(főétel)

Töltött csirke

Hozzávalók:

1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,

Elkészítés:

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
 
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.

A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.

Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.

Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott hagymakarika

Rántott hagymakarika

Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk. Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

A mézes - paradicsomos csirkecombok nagyon hamar bekerült a kedvenc receptek közé. A méz, a paradicsom és a cékla édes íze remekül passzol a sült csirke sós ízéhez.
csirke zeller méz paradicsom fokhagyma

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

egész csirke, majoránna, májkrém, tojás