Töltött csirke

(főétel)

Töltött csirke

Hozzávalók:

1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,

Elkészítés:

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
 
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.

A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.

Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.

Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tojással töltött fasírtgolyók

Tojással töltött fasírtgolyók

A tojással töltött fasírtgolyó olyan mint a Stefánia vagdalt, csak ilyenkor a tojásokat külön ágyazzuk a fasírt alapba.
fasírt tojás

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit. A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

egész csirke, majoránna, májkrém, tojás