Töltött csirke
(főétel)

Hozzávalók:
1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,Elkészítés:
A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.
A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.
Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.
Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.
A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.
Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.
Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Összedobálós sűlt finomság
Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Fokhagymás sült sertés lapocka
A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
sertés lapocka fokhagyma olaj só
