Töltött csirke

(főétel)

Töltött csirke

Hozzávalók:

1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,

Elkészítés:

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
 
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.

A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.

Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.

Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

A sült pulyka hagyományos karácsonyi étel, ám az egész pulyka megsütése néha nem szükséges. Ilyenkor szalonnába tekert mellet, vagy combot szoktam sütni.
pulykacomb bacon

Ananászos sült csirkecombok

Ananászos sült csirkecombok

A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni. Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
csirkecomb ananász

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

egész csirke, majoránna, májkrém, tojás