Töltött csirke

(főétel)

Töltött csirke

Hozzávalók:

1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,

Elkészítés:

A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
 
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.

A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.

Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.

Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhabélszín steak

Marhabélszín steak

A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom. Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)
marhabélszín olíva olaj só bors

Sós csirkecomb

Sós csirkecomb

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele
csirkecomb olaj só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

egész csirke, majoránna, májkrém, tojás