Sós csirkecomb
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, só , olaj,Elkészítés:
Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás sült sertés lapocka
A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
sertés lapocka fokhagyma olaj só

Chilis-mézes csirkemell
Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell
Nézd meg mit főzhetsz még ezekből
csirkecomb, olaj, só