Sós csirkecomb

(főétel)

Sós csirkecomb

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb, , olaj,

Elkészítés:

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.

Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.

Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.

Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirke paprikás - lisztes bundában

Sült csirke paprikás - lisztes bundában

A paprikás - lisztes bundában sült csirke a párom nagy kedvence, de a lányok is szeretik. Korábban tartottam attól, hogy paprikás dolgokat süssek, mert azt gondoltam, hogy a paprika a melegben elveszti azt a kellemesen intenzív ízét. Aztán megtaláltam ezt a receptet, és azt gondoltam egy próbát megér. Azóta sokszor nyaggatnak érte :-)
csirkecomb liszt pirospaprika vöröshagyma

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, olaj,