Sós csirkecomb
(főétel)

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, só , olaj,Elkészítés:
Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva
A sült pulyka hagyományos karácsonyi étel, ám az egész pulyka megsütése néha nem szükséges. Ilyenkor szalonnába tekert mellet, vagy combot szoktam sütni.
pulykacomb bacon

Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb
Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma
Nézd meg mit főzhetsz még ezekből
csirkecomb, olaj, só
