Karfiol leves

(főétel)

Karfiol leves

Hozzávalók:

fél kg. karfiol, 2-3 sárgarépa, 1-2 fehér répa, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál őrölt pirospaprika,

Elkészítés:

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
Az elkészítése - akárcsak a többi zöldségleves - nagyon egyszerű.

A karfiolt virágaira bontjuk és alaposan  megmossuk. A répát és a fehér répát megpucolom, és hasábokra vágom.
Forró sós vízbe teszem a megtisztított zöldségekkel együtt, és kb 20 perc alatt puhára főzöm. Ezután hozzáadom a petrezselyem zöldet.
Ezzel is fő 10 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd elkészítem hozzá a paprikás rántást.

A rántáshoz kis méretű, magas falú lábost használok. (Van erre egy külön kis lábasom)
Az olajat felmelegítem, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet. Amikor a rántás kész, lehúzom a tűzről és hozzákeverem a paprikát.

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a leveshez, és kb 5 percig főzöm, hogy besűrűsödjön.
Ezután elzárom, és hozzákeverem a tejfölt.
Ameddig megpirítom a zsemlekockákat, addig fedő alatt szépen összeérik.

Tálaláskor megszórom zsemlekockákkal.




További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brokkoli leves

Brokkoli leves

A brokkoli nem a gyerekek kedvence, de egy kis rafinériával nekik is teljes értékű ebéddé lehet varázsolni
brokkoli leves petrezselyem száraztészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karfiol, sárgarépa, fehér répa, liszt, tejföl