Tojásleves
(főétel)

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj, 2 evőkanál lisz, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 1 kávéskanál só, 2-3 darab babérlevél, fél mokkáskanál őrölt kömény , 4 darab tojás, fél mokkáskanál ecet,Elkészítés:
Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.
Előnye ennek a levesnek, hogy tényleg pillanatok alatt kész van.
Olajból és lisztből rántást készítek, majd leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával. Alaposan elkeverem, majd felengedem 1 és fél liter vízzel. Ízesítem sóval, köménnyel és babérlevéllel, majd hagyom, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Amikor forr a tojásokat beleteszem és megkeverem. 2 perc és kész is. Ízesítem ecettel. Természetesen lehet utólag még sózni.
Előnye ennek a levesnek, hogy tényleg pillanatok alatt kész van.
Olajból és lisztből rántást készítek, majd leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával. Alaposan elkeverem, majd felengedem 1 és fél liter vízzel. Ízesítem sóval, köménnyel és babérlevéllel, majd hagyom, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Amikor forr a tojásokat beleteszem és megkeverem. 2 perc és kész is. Ízesítem ecettel. Természetesen lehet utólag még sózni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gulyásleves
Nálunk az abszolút favorit a gulyás leves. Nem az 5 perces kategóriába tartozik, de nagyon finom. A közhiedelemmel ellentétben a gulyás leves nem kizárólag marha lábszárból készülhet. Ahol gyerek van, ott készülhet pulykából vagy sertésből is.
gulyás leves paprika paradicsom csipetke

Borsó leves
A borsóleves a levesek között a kedvenc. Nagyon finom, sokféle íz keveredik benne, és persze a gyerekek kedvence a csipetke.
borsó sárgarépa petrezselyem