Tojásleves

(főétel)

Tojásleves

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj, 2 evőkanál lisz, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 1 kávéskanál só, 2-3 darab babérlevél, fél mokkáskanál őrölt kömény , 4 darab tojás, fél mokkáskanál ecet,

Elkészítés:

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.
Előnye ennek a levesnek, hogy tényleg pillanatok alatt kész van.
Olajból és lisztből rántást készítek, majd leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával. Alaposan elkeverem, majd felengedem 1 és fél liter vízzel. Ízesítem sóval, köménnyel és babérlevéllel, majd hagyom, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Amikor forr a tojásokat beleteszem és megkeverem. 2 perc és kész is. Ízesítem ecettel. Természetesen lehet utólag még sózni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karalábéleves

Karalábéleves

A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)
karalábé sárgarépa fehér répa tészta

Csirkemell ragu leves

Csirkemell ragu leves

A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.
csirkemell sárgarépa fehér répa borsó

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá