Tojásleves

(főétel)

Tojásleves

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj, 2 evőkanál lisz, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 1 kávéskanál só, 2-3 darab babérlevél, fél mokkáskanál őrölt kömény , 4 darab tojás, fél mokkáskanál ecet,

Elkészítés:

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.
Előnye ennek a levesnek, hogy tényleg pillanatok alatt kész van.
Olajból és lisztből rántást készítek, majd leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával. Alaposan elkeverem, majd felengedem 1 és fél liter vízzel. Ízesítem sóval, köménnyel és babérlevéllel, majd hagyom, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Amikor forr a tojásokat beleteszem és megkeverem. 2 perc és kész is. Ízesítem ecettel. Természetesen lehet utólag még sózni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Tarhonya leves

Tarhonya leves

A tarhonya leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. Hasonló a lebbencs leveshez, csak a kolbász miatt kicsit markánsabb az íze
tarhonya répa krumpli petrezselyem

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből