Fokhagymás sült sertés lapocka

(főétel)

Fokhagymás sült sertés lapocka

Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka, 2 fej fokhagyma, olaj, ,

Elkészítés:

A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A húst megmosom, majd kb másfél centinként bevágom.
Alaposan besózom és jól beledolgozom a sót a húsba, majd a meghámozott fokhagymát fokhagymapréssel a húsra nyomom és azt is jó alaposan beledolgozom.

Egy serpenyőbe sütőpapírt tesztek, majd egy pár csepp olajat szétkenek alatta.
Erre teszem a húst, majd azt is meglocsolom egy kis olajjal.
Lefedem alufóliával és közepesen meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
Ezután leveszem róla az alufóliát és a nélkül is sütöm még 25 percig miközben néha meglocsolom a hús alatti lével.

Amikor kész, felszeletelem.
Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Összedobálós sűlt finomság

Összedobálós sűlt finomság

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni. Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sertés lapocka, fokhagyma, olaj,

Szólj hozzá