Sajttal-brokkolival töltött csirkemell

(főétel)

Sajttal-brokkolival töltött csirkemell

Hozzávalók:

1 kg csirkemell, 20 dkg sajt, 4 tojás, 0,5 kg brokkoli, , zsemlemorzsa, liszt, olaj,

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megpárolom.
A csirkemelleket megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk mind két oldalán és enyhén kiklopfoljuk.
A sajtot lereszelem.
A mellekre ráhelyezem a sajtot és a brokkolit és óvatosan feltekerjük. Megforgatom a lisztben, a sózott tojásban és a zsemlemorzsában.
Forró, bő olajban kisütjük, majd krumplipürével tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott karfiol

Rántott karfiol

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét. Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
karfiol tojás liszt zsemlemorzsa olaj

Rántott hagymakarika

Rántott hagymakarika

Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk. Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá