Tojással töltött fasírtgolyók

(főétel)

Tojással töltött fasírtgolyók

Hozzávalók:

fasírt hús, 8 darab főtt tojás, zsemlemorzsa , olaj,

Elkészítés:


A tojással töltött fasírtgolyó olyan mint a Stefánia vagdalt, csak ilyenkor a tojásokat külön ágyazzuk a fasírt alapba.
A fasírt alap elkészítése megegyezik a fasírtgolyóknál leírt alappal, amit ezen a linken megtalálsz, így arra itt most nem térnék ki. 

A tojásokat keményre főzöm, majd megpucolom.
A befűszerezett fasírt húsból akkora golyókat készítek amekkorák a tojások, majd egyenként szétlapítom és beleteszem a megfőzött tojásokat, majd egy szép nagy golyót formázok belőle. Megforgatom minden egyes darabot a zsemlemorzsában.
Forró olajban kisütöm őket, majd tálalom. 
Kiváló sült krumpli vagy rizs mellé.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

fasírt, tojás

Szólj hozzá