Szilvalekváros-diós kalács
(deszert)

Hozzávalók:
30 dkg kalács, 15 dkg durvára tört dió, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kis üveg szilvalekvár,Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőt.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs
A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba.
Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

