Szilvalekváros-diós kalács

(deszert)

Szilvalekváros-diós kalács

Hozzávalók:

30 dkg kalács, 15 dkg durvára tört dió, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kis üveg szilvalekvár,

Elkészítés:

180 fokra előmelegítem a sütőt.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük. 
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből