Vörös áfonyás, fehércsokis brownie

(deszert)

Vörös áfonyás, fehércsokis brownie

Hozzávalók:

A tésztához:, 1,5 dl tej, 15 dkg vaj, 4 dkg holland kakaó, 25 dkg cukor, 1 dl natúr joghurt, 1 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 1 dkg szódabikarbóna, csipet só, A tetejére: , 10 dkg aszalt vörös áfonya, 20 dkg fehér csoki, 1 dl habtejszín,

Elkészítés:

A tésztához vízgőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat, a kakaót és a cukrot, ami maximum 40 fokos legyen.
Hozzáadjuk a joghurtot, az egész tojást, a sóval elkevert lisztet, az apróra vágott aszalt vörös áfonyát, a szódabikarbónát és simára keverjük.
A masszát egy kb. 20*30 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 20 perc alatt.
Bár látszólag még nyers lesz, de már jó.
Felforraljuk a tejszínt, ráöntjük az összetört csokoládékra és kézi habverővel simára keverjük.
Kissé hagyjuk kihűlni, mikor már sűrűsödik a kihűlt tésztára kenjük.
Megszórjuk az apróra vágott vörös áfonyával, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Piskóta tészta 6 tojásból

Piskóta tészta 6 tojásból

Egy csomó sütemény alapja a piskóta. Nekem még anyukám tanította meg, hogy hogyan kell igazán jó piskótát csinálni, de csak akkor gyakoroltam igazán be, amikor a lányok megszülettek. Mivel édes szájúak vagyunk, így nagyon sokszor csinálok valamilyen piskóta alapú süteményt.
tojás cukor liszt

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből