Vörös áfonyás, fehércsokis brownie

(deszert)

Vörös áfonyás, fehércsokis brownie

Hozzávalók:

A tésztához:, 1,5 dl tej, 15 dkg vaj, 4 dkg holland kakaó, 25 dkg cukor, 1 dl natúr joghurt, 1 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 1 dkg szódabikarbóna, csipet só, A tetejére: , 10 dkg aszalt vörös áfonya, 20 dkg fehér csoki, 1 dl habtejszín,

Elkészítés:

A tésztához vízgőz fölött összemelegítjük a tejet, a vajat, a kakaót és a cukrot, ami maximum 40 fokos legyen.
Hozzáadjuk a joghurtot, az egész tojást, a sóval elkevert lisztet, az apróra vágott aszalt vörös áfonyát, a szódabikarbónát és simára keverjük.
A masszát egy kb. 20*30 cm-es, magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 20 perc alatt.
Bár látszólag még nyers lesz, de már jó.
Felforraljuk a tejszínt, ráöntjük az összetört csokoládékra és kézi habverővel simára keverjük.
Kissé hagyjuk kihűlni, mikor már sűrűsödik a kihűlt tésztára kenjük.
Megszórjuk az apróra vágott vörös áfonyával, majd tálalásig a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá