Fahéjas, szirupos fánk avagy lukumadesz

(deszert)

Fahéjas, szirupos fánk avagy lukumadesz

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 2 ek. cukor, 6 ek. méz, 1 ek. őrölt fahéj, 1 db citrom, olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A kevés langyos vízben elkevert élesztőt összevegyítjük 15 dkg liszttel és 1 ek. cukorral. 30 percre kelni félretesszük. Mikor a duplájára kelt, hozzáadjuk a maradék lisztet és cukrot és annyi vizet, hogy gyúrható, lágy tésztát kapjunk. 1,5 órán keresztül kelesztjük. Közben elkészítjük a szirupot, amihez a mézet elkeverjük a citrom kifacsart levével, az őrölt fahéjjal és a 2 dl vízzel. Ezt nagy láng fölött forralva besűrítjük. Kanállal szaggatjuk bele a bő, forró olajba. A kisült fánkokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk a sziruppal.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Barackos piskóta tekercs

Barackos piskóta tekercs

A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá. Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Barack lekvár tojás liszt cukor

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből