Fahéjas, szirupos fánk avagy lukumadesz
(deszert)

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 2 ek. cukor, 6 ek. méz, 1 ek. őrölt fahéj, 1 db citrom, olaj a sütéshez,Elkészítés:
A kevés langyos vízben elkevert élesztőt összevegyítjük 15 dkg liszttel és 1 ek. cukorral. 30 percre kelni félretesszük. Mikor a duplájára kelt, hozzáadjuk a maradék lisztet és cukrot és annyi vizet, hogy gyúrható, lágy tésztát kapjunk. 1,5 órán keresztül kelesztjük. Közben elkészítjük a szirupot, amihez a mézet elkeverjük a citrom kifacsart levével, az őrölt fahéjjal és a 2 dl vízzel. Ezt nagy láng fölött forralva besűrítjük. Kanállal szaggatjuk bele a bő, forró olajba. A kisült fánkokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk a sziruppal.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl