Diós guba sodóval
(deszert)

Hozzávalók:
5 db kifli, 40 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 8 dl tej, 2 dl habtejszín,Elkészítés:
A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.
Először készítsük el a sodót.
A tojás sárgákat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük majd a vanília kivonatot is hozzáadjuk. A 2 dl tejet hozzákeverem, majd kis lángra teszem és folyamatos kevergetés mellett hozzáteszek még 3 dl tejet és tejszínt. Addig keverem , amíg krémes állagot nem kapok.
A kifliket kb. fél centis darabokra vágom, majd a diót és a porcukrot összekeverem és hozzáadom a kiflikhez, úgy hogy mindenhol érje a kifli felületét. A végén meglocsolom a tejjel és jól összekeverem a diós kifli karikákat.
Jénaiba teszem a kiflit és előmelegített sütőbe teszem 15 percre.
Tálaláskor leöntöm bőven sodóvai.
Ajánlom hidegen és melegen is, mert mindenhogy finom.
Először készítsük el a sodót.
A tojás sárgákat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük majd a vanília kivonatot is hozzáadjuk. A 2 dl tejet hozzákeverem, majd kis lángra teszem és folyamatos kevergetés mellett hozzáteszek még 3 dl tejet és tejszínt. Addig keverem , amíg krémes állagot nem kapok.
A kifliket kb. fél centis darabokra vágom, majd a diót és a porcukrot összekeverem és hozzáadom a kiflikhez, úgy hogy mindenhol érje a kifli felületét. A végén meglocsolom a tejjel és jól összekeverem a diós kifli karikákat.
Jénaiba teszem a kiflit és előmelegített sütőbe teszem 15 percre.
Tálaláskor leöntöm bőven sodóvai.
Ajánlom hidegen és melegen is, mert mindenhogy finom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Citromos piskótakocka
A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.
piskóta citrom