Diós guba sodóval

(deszert)

Diós guba sodóval

Hozzávalók:

5 db kifli, 40 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál vanília kivonat, 8 dl tej, 2 dl habtejszín,

Elkészítés:

A diós guba egy hirtelen jött ötlettől vezérelve készült. Előző nap diós tészta volt az ebéd, és maradt egy csomó darált dió. Mivel a mákos guba a család nagy kedvence, így megnéztük mi van, ha dióval készítjük el.

Először készítsük el a sodót.
A tojás sárgákat a cukorral és a liszttel alaposan kikeverjük majd a vanília kivonatot is hozzáadjuk. A 2 dl tejet hozzákeverem, majd kis lángra teszem és folyamatos kevergetés mellett hozzáteszek még 3 dl tejet és tejszínt. Addig keverem , amíg krémes állagot nem kapok. 

A kifliket kb. fél centis darabokra  vágom, majd a diót és a porcukrot összekeverem és hozzáadom a kiflikhez, úgy hogy mindenhol érje a kifli felületét. A végén meglocsolom a tejjel és jól összekeverem a diós kifli karikákat.

Jénaiba teszem a kiflit és előmelegített sütőbe teszem 15 percre.

Tálaláskor leöntöm bőven sodóvai. 
Ajánlom hidegen és melegen is, mert mindenhogy finom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

dió, tej, kifli