Barackos piskóta tekercs
(deszert)

Hozzávalók:
4 db tojás , 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, kis üveg barack lekvár, csipet só, porcukor,Elkészítés:
A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá.
Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Persze nem csak a nosztalgia miatt szoktam csinálni, hanem mert a lányok - akárcsak én - nagyon szeretik, és hamar kész van.
Az elkészítése rém egyszerű.
A négy tojást ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a sárgáját 10 dkg kristálycukorral habossá verjük.
A fele tojásfehérjét lazán összekeverem a sárgájával.
Beleszitálom a lisztet és a maradék fehérjével óvatosan összekeverem. A szitálásra azért van szükség, mert így kisebb az esély arra, hogy a tászta csomósodjon.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen beleteszem. A tepsi 25x30 cm-es.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütöm.
Leterítünk egy konyharuhát és teszek rá egy nedves sütőpapírt, majd a megsült piskótát ráteszem. Lehúzom a sütőpapírt és a tésztára egy új sütőpapírt terítek. Szorosan feltekerjük, megkötjük a papír két végét és várunk amíg kihűl.
Baracklekvárt kicsit átkeverem.
Kitekerem a piskótát és egyenletesen elkenem rajta a lekvárt. Visszatekerem a piskótát, megszórom porcukorral, ujjnyi vastagra szeletelem és tálalom.
Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Persze nem csak a nosztalgia miatt szoktam csinálni, hanem mert a lányok - akárcsak én - nagyon szeretik, és hamar kész van.
Az elkészítése rém egyszerű.
A négy tojást ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a sárgáját 10 dkg kristálycukorral habossá verjük.
A fele tojásfehérjét lazán összekeverem a sárgájával.
Beleszitálom a lisztet és a maradék fehérjével óvatosan összekeverem. A szitálásra azért van szükség, mert így kisebb az esély arra, hogy a tászta csomósodjon.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen beleteszem. A tepsi 25x30 cm-es.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütöm.
Leterítünk egy konyharuhát és teszek rá egy nedves sütőpapírt, majd a megsült piskótát ráteszem. Lehúzom a sütőpapírt és a tésztára egy új sütőpapírt terítek. Szorosan feltekerjük, megkötjük a papír két végét és várunk amíg kihűl.
Baracklekvárt kicsit átkeverem.
Kitekerem a piskótát és egyenletesen elkenem rajta a lekvárt. Visszatekerem a piskótát, megszórom porcukorral, ujjnyi vastagra szeletelem és tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.