Párolt hagymás csirkemell

(főétel)

Párolt hagymás csirkemell

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell, 1,5 kg vöröshagyma, , 1 ek olaj, 1/2 kg krumpli, 2 ek vaj vagy margarin,

Elkészítés:

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata.
Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk.
Azóta szinte mindig így készítjük.

A hagymát felszeletelem kb 3-4 mm széles csíkokra, majd egy serpenyőbe teszem. Fontos, hogy olyan serpenyőbe tegyük, amit le tudunk fedni.
Teszek rá 1 mokkás kanál sót, hogy levet engedjen, majd egy evőkanál olajat és jól összekeverem.

A só segít, hogy a hagyma kis levet engedjen, így nem fog leégni, de azért oda kell figyelni.

A hagymát fedő alatt, kb 15 percig párolni kell, hogy összeessen.
Akkor jó, amikor a hagymacsíkok elvesztik ropogóságukat.

Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egységesen megpárolódjon.

Ameddig a hagyma párolódik, a csirkemellet megmosom és kb fél centis szeletekre vágom.

Mindkét oldalát megsózom, majd a megpárolódott hagymába teszem.

Alaposan összekeverem és fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzöm.
Akkor van kész, amikor a hagyma szép barnára párolódik és a csirkehús finom porhanyósra fő.
Azért klassz ez az étel, mert a hagyma kellemes édessége a puha hús sós ízével keveredik, és így gyereknek, és felnőttnek egyaránt gazdag ízélményt nyújt. 

Krumplipürével tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, hagyma