Krumplifőzelék
(főétel)

Hozzávalók:
2 kg krumpli, 2 dl tejföl és 2 ek. liszt a habaráshoz, 2 kávéskanál só, 4-5 babárlevél,Elkészítés:
A meghámozott krumplit karikákra vágjuk és a lábasban felöntjük vízzel. 2-3 ujjnyival lepje el a krumplit.
Beletesszük a babérlevelet és a sót. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a krumpli megfő. Ez kb 30-35 perc.
Ha megfőtt, készítsünk egy habarást.
A tejföl megkeverem habverővel, majd beleteszem a lisztet és csomó mentesre elkeverve.
Ezt a habarást hozzáöntöm és jól elkeverem a forrásban lévő krumplival.
Ha besűrűsödött, ízesítésnek ízlés szerint 1 evőkanál ecetet keverjünk hozzá.
Szoktuk fasírtgolyóval is tálalni.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Tökfőzelék
Egyik nyáron véletlenül ültettünk főzni való tököt. Tényleg véletlen volt, mert a vetőmag csomagolásán nem az volt. Valószínűleg a csomagoló üzemben követtek el hibát elősegítve ezzel minket, hogy megtanuljuk a tökfőzelék készítését.
Bár olyan gyereket nem ismerek, aki szeretné a tökfőzeléket, azért egy évben egyszer ott a helye az asztalon.
főzőtök kapor liszt

Vajbab főzelék
A vajbab főzelék egy nagyon egyszerű, éppen ezért ideális hétköznapi ebéd. 15 perc alatt kész, így ha sok dolgom van délelőtt, mielőtt a lányokért mennék az iskolába, gyorsan össze tudom dobni.
vajbab tejföl liszt ecet