Sárgaborsó főzelék

(főétel)

Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:

1/2 kg sárgaborsó, 2-3 ek liszt, olaj, ,

Elkészítés:

A sárgaborsó főzeléknek a színe a legjobb. Nagyon klassz okker színe van. Finom és tápláló. Örökmozgó gyerekkel rendelkező családban elengedhetetlen kelléke az étrendnek.

A sárgaborsót jó alaposan megmosom. Hogy gyorsabban elkészüljön, néha beáztatom, de ez nem kötelező.
A megmosott sárgaborsót lábasba teszem és felengedem vízzel. 2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá és 25-30 percig kis lángon főzöm.

Ha megpuhult berántom. 

A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kevés olajat öntök (kb. fél dl), felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.

Ha kész a rántás, folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez öntöm. Annyit kell csak hozzáadni, amennyitől kicsit besűrűsödik.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sárgaborsó, liszt,