Sárgaborsó főzelék
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg sárgaborsó, 2-3 ek liszt, olaj, só,Elkészítés:
A sárgaborsó főzeléknek a színe a legjobb. Nagyon klassz okker színe van. Finom és tápláló. Örökmozgó gyerekkel rendelkező családban elengedhetetlen kelléke az étrendnek.
A sárgaborsót jó alaposan megmosom. Hogy gyorsabban elkészüljön, néha beáztatom, de ez nem kötelező.
A megmosott sárgaborsót lábasba teszem és felengedem vízzel. 2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá és 25-30 percig kis lángon főzöm.
Ha megpuhult berántom.
A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kevés olajat öntök (kb. fél dl), felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
Ha kész a rántás, folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez öntöm. Annyit kell csak hozzáadni, amennyitől kicsit besűrűsödik.
A sárgaborsót jó alaposan megmosom. Hogy gyorsabban elkészüljön, néha beáztatom, de ez nem kötelező.
A megmosott sárgaborsót lábasba teszem és felengedem vízzel. 2-3 mokkás kanál sót teszek hozzá és 25-30 percig kis lángon főzöm.
Ha megpuhult berántom.
A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kevés olajat öntök (kb. fél dl), felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
Ha kész a rántás, folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez öntöm. Annyit kell csak hozzáadni, amennyitől kicsit besűrűsödik.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Lencsefőzelék
Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli