Karalábéleves

(főétel)

Karalábéleves

Hozzávalók:

3-4 db zsenge karalábé, 3 db sárga répa, 3 db fehér répa, petrezselyem, , olaj,

Elkészítés:

A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)

Az elkészítése a többi zöldségleveshez hasonlóan nagyon könnyű.
A karalábét megpucolom, és kis kockákra vágom.
Kevés olajat öntök egy lábosba és beleteszem a karalábékat, és kis lángon megpárolom.
Ameddig párolódik, megpucolom a sárgarépát és a fehér répát és csíkokra vágom.
Hozzáadom a párolódó karalábéhoz, és párolom még együtt egy kicsit. 

Ezután felöntöm vízzel, hozzáadok 1-2 mokkás kanál sót.
20-25 percig főzöm. Akkor ró, amikor a karalábé megpuhul.
 
Enyhén sós vízben tésztát főzök. Ez lehet bármilyen levestészta.
Ha kész, minden tányérba két evőkanál tésztát teszek, és erre merem a levest.

Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Csirke raguleves

Csirke raguleves

A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból,ez a leves valahogy mégis így maradt :-)
csirke zöldborsó sárgarépa fehér répa bors

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karalábé, sárgarépa, fehér répa, tészta