Karalábéleves
(főétel)

Hozzávalók:
3-4 db zsenge karalábé, 3 db sárga répa, 3 db fehér répa, petrezselyem, só, olaj,Elkészítés:
A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)
Az elkészítése a többi zöldségleveshez hasonlóan nagyon könnyű.
A karalábét megpucolom, és kis kockákra vágom.
Kevés olajat öntök egy lábosba és beleteszem a karalábékat, és kis lángon megpárolom.
Az elkészítése a többi zöldségleveshez hasonlóan nagyon könnyű.
A karalábét megpucolom, és kis kockákra vágom.
Kevés olajat öntök egy lábosba és beleteszem a karalábékat, és kis lángon megpárolom.
Ameddig párolódik, megpucolom a sárgarépát és a fehér répát és csíkokra vágom.
Hozzáadom a párolódó karalábéhoz, és párolom még együtt egy kicsit.
Ezután felöntöm vízzel, hozzáadok 1-2 mokkás kanál sót.
20-25 percig főzöm. Akkor ró, amikor a karalábé megpuhul.
Enyhén sós vízben tésztát főzök. Ez lehet bármilyen levestészta.
Ha kész, minden tányérba két evőkanál tésztát teszek, és erre merem a levest.
Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is.
Ha kész, minden tányérba két evőkanál tésztát teszek, és erre merem a levest.
Tálalhatjuk pirított zsemlekockákkal is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus paradicsomleves
A paradicsomlevesnek sok fajtáját láttam - és kóstoltam - már, de az anyu receptjénél jobbat még nem ettem.
paradicsom betűtészta

Tyúkhúsleves
Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
tyúk leves