Grízes tészta
(főétel)
Hozzávalók:
1 bögre búzadara, 1 ek olaj, 1 csomag metélt tészta, 10 dkg porcukor, só,Elkészítés:
Kis lábasba 1 ek olajat öntök, és 1 bögre búzadarát fakanállal kevergetve kicsit megpirítok rajta.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Vadas
A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús
Borsó pörkölt
Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt