Grízes tészta
(főétel)

Hozzávalók:
1 bögre búzadara, 1 ek olaj, 1 csomag metélt tészta, 10 dkg porcukor, só,Elkészítés:
Kis lábasba 1 ek olajat öntök, és 1 bögre búzadarát fakanállal kevergetve kicsit megpirítok rajta.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
Ha megpirult, kis lángon hagyom, és hozzáöntök 1 kávéspohár vizet, és kevergetve készre főzöm.
A tésztás enyhén sós vízben megfőzöm, majd hozzákeverem a kész grízhez.
Tálaláskor megszórom porcukorral.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Káposztás tészta
Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta

Borsó pörkölt
Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt