Tejszínes gombapaprikás

(főétel)

Tejszínes gombapaprikás

Hozzávalók:

50 dkg csiperke gomba (lehet laska is), 1 fej hagyma, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, 2 dl főző tejszín, olaj, , tészta,

Elkészítés:

A gombapaprikás a család kedvence. Amikor a nagylánynak kivették a manduláját, csak ezt volt hajlandó megenni. Ha néhány apró trükköt bevetsz, könnyen lehet, hogy ez lesz a család új kedvence. 

Az elkészítés a gomba megtisztításával kezdődik. Ezt a lányok szokták csinálni, mert nagyon élvezik. Persze így a gombák nem lesznek annyira szépek, de anyaként szerintem ez nem akkora probléma :-)

A gombát - a héjának lehúzása után - megmosom, majd vékony csíkokra vágom. 
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, majd kicsi olajon üvegesre pirítom. Én Oliva olajat használok, de a normál napraforgó olaj is nyugodtan használható. Ha kicsit megpirult, lehúzom a tűzről és pirospaprikát teszek bele. 
Fontos, hogy gyorsan keverjük el, különben megkeseredik. Ha elkevertem, öntök bele egy kevés vizet. Éppen csak annyit, hogy kicsit visszahűtsem. Ez nagyjából annyi, hogy a paprika folyós, krémes állagot vegyen fel.

A gombákat hozzáadom és sózom, majd egy fél pohár vizet öntök alá. 
Takarékon, fedő nélkül, kb 25 perc alatt puhára főzöm, majd a tejszínt beleöntöm. 
Két percig még összefőzöm, majd kész.

A legjobb kagyló tésztával.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm.

Az elkészítés fázisairól csináltunk egy kis videót, amit erre a linkre kattintva nézhettek meg.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos tészta

Sajtos tészta

Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam. Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

gomba, tészta, paprika