Vadas

(főétel)

Vadas

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 0,5 kg marha felsál, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 3-4 ek. liszt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. mustár, 3-4 ek. cukor, , olaj, makaróni tészta,

Elkészítés:

Ez az étel akkor gazdaságos, ha marhahús levest is készítünk, mert akkor a levesből a husi mehet a vadasba is.
A sárgarépát és a fehérrépát megpucolom, csíkokra vágom és bő sós vízben puhára főzöm.

A répákat kiveszem a léből és szétpasszírozom villával (lehet botmixerrel is, de én szeretem ha maradnak benne kicsit nagyobb darabok is), de a levet nem öntöm ki!

Hagymát megpucolom és apró kockára vágom, majd olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és az áttört répát, és a félretett zöldség levét a hagymára öntöm.
Beleteszem a babérlevelet és ízlés szerint sózom, majd még 20 percig főzöm. 

Tejfölt csomó mentesre keverem a liszttel és behabarom vele a répát.
Ízesítem a mustárral és a cukorral, majd pár szelet husit beleszeletelek a marhahús levesből.

A makaróni tésztát sós, olajos vízben puhára főzöm.

A tányérra először a tésztát, aztán a vadas mártást, végül a husit tesszük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Hogyan készítsünk gyorsan Bolognai Spagettit? A válasz sehogy. A Bolognai nem 5 perces étel, de megéri a pepecselést.
bolognai spagetti fokhagyma marhahús paradicsom oregánó

Húsos tészta

Húsos tészta

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk. Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
darálthús paradicsom hagyma spagetti

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

vadas, sárgarépa, fehér répa, marhahús