Húsos tészta
(főétel)
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 szem paradicsom, 1 TV paprika, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 teás kanál só, olaj, 30 dkg spagetti tészta,Elkészítés:
Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.
A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.
Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.
30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.
Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.
A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.
Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.
30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.
Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Kefires lángos
A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma
Sajtos tészta
Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl