Meggy mártás
(főétel)

Hozzávalók:
1 kg meggy, 2 dl tejföl , 1 ek. liszt, cukor Ízlés szerint,Elkészítés:
A legfinomabb sós vízben főtt krumplival és a marhahús levesből maradt húsival.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rizi - Bizi
Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után.
Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-)
Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-)
Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó

Párolt lilakáposzta
Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj
