Meggy mártás

(főétel)

Meggy mártás

Hozzávalók:

1 kg meggy, 2 dl tejföl , 1 ek. liszt, cukor Ízlés szerint,

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyet bő vízzel fölöntöm és ízlés szerint (mennyire savanyú a meggy?) cukrot teszek bele. A tejfölt csomó mentesen összekeverem a liszttel és amikor a meggy megfőtt beleteszem. Folyamatos keverés mellett behabarom. 

A legfinomabb sós vízben főtt krumplival és a marhahús levesből maradt húsival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rizi - Bizi

Rizi - Bizi

Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után. Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-) Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-) Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó

Krumplipüré

Krumplipüré

krumpli,vaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből