Almás répatorta

(deszert)

Almás répatorta

Hozzávalók:

10 dkg dió, 20 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 25 dkg alma, 25 dkg sárgarépa, 4 db tojás, 3 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg vaj + a kikenéshez, 1 citrom , fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, a díszítéshez:, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 1 maréknyi darált dió,

Elkészítés:

Elkészítés:

A diót összevagdaljuk. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. Az almát és a répát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Azonnal összekeverjük a citrom levével és héjával.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejjel, a tojás sárgákkal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az almás répát és a diót.  Alaposan összedolgozzuk. Belefogatjuk a fehérjehabot, a tortaformába simítjuk. A sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a citromlével, megkenjük vele a torta tetejét és oldalát. Az oldalára rászórjuk a diót.
Ha nagyon szépre szeretnénk akkor marcipán répával is lehet díszíteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes-vaníliás körtetorta. Minden benne van, ami csak édesség tehet egy sütit. Méz, vanília és körte.
Méz vanília körte

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

répa, alma, torta