Tojáshabos almatorta

(deszert)

Tojáshabos almatorta

Hozzávalók:

27 dkg liszt, 12 dkg cukor, 14 dkg vaj, 4 tojássárgája, fél csomag sütőpor, csipet só, A töltelékhez:, 3 db zöldalma, 20 dkg narancs lekvár, 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, fél vaníliarúd vagy lehet aroma is, porcukor, só,

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a vajat és a tojássárgáját tésztává, majd folpackkal becsomagolom és a hűtőbe teszem 1 órát pihenni.

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibélelek vele egy 24 cm átmérőjű tortaformát. Villával megszurkálom a tésztát, majd a lekvár felével megkenem.

Az almát meghámozom és felszeletelem és ráteszem a lekvárral megkent tésztára.
Az alma tetejét szintén megkenem a maradék lekvárral és 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadom a cukrot, a sót és a vanília kikapart magjait vagy 1 tk. vanília aromát.
A habot a tortára kenjük és újabb 10 percig sütjük.

Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananásztorta

Ananásztorta

Az ananásztorta az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta a világon.
ananász sütemény torta

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes-vaníliás körtetorta. Minden benne van, ami csak édesség tehet egy sütit. Méz, vanília és körte.
Méz vanília körte

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

alma, torta, tojás, liszt, vaj