Gyümölcskenyér
(deszert)

Hozzávalók:
60 dkg aszalt gyümölcsök vegyesen (sárgabarack, mazsola, ananász, papaya, áfonya, szilva stb.), 1 db citrom reszelt héja, 1 db narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg darált mandula, 1 csomag sütőpor, 30 dkg liszt, 15 dkg sárgabarack lekvár, 10 dkg cukor, 20 dkg vaj + a formához, 15 dkg héjatlan mandula,Elkészítés:
A mandulát tálba tesszük, forró vízzel leöntjük és kb. 5 percig áztatjuk. Leszűrjük és hagyjuk megszáradni.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, a lisztet, a sütőport, a darált mandulát, a tojást, a megmosott és lereszelt narancs és citrom héját, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Jól összekeverjük, majd egy kb. 28 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába töltjük. A tetejére ráhelyezem a mandulákat, majd 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni.
Ha kihűlt lehet tálalni.
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, a lisztet, a sütőport, a darált mandulát, a tojást, a megmosott és lereszelt narancs és citrom héját, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Jól összekeverjük, majd egy kb. 28 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába töltjük. A tetejére ráhelyezem a mandulákat, majd 40-45 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni.
Ha kihűlt lehet tálalni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananásztorta
Az ananásztorta az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta a világon.
ananász sütemény torta