Ribizlis-mascarponés túrós szelet

(deszert)

Ribizlis-mascarponés túrós szelet

Hozzávalók:

3 db tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1/3 csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja, a krémhez:, 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 30 dkg ribizli ( lehet mirelit is), fél citrom reszelt héja, 1 csomag piros tortazselé,

Elkészítés:

A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. A sütőporos lisztet a masszába forgatjuk. 20x20 cm-es magas falú tepsibe sütőpapírt teszünk majd a tésztát egyenletesen elkenjük és 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük, a mascarponét hozzákeverjük és addig habosítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a ribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A piros tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és ecsettel a ribizliszemet tetejére kenjük. Ha megdermedt a zselé lehet szeletelni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás süti - Paleo

Almás süti - Paleo

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.
alma tojás mandula fahéj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből