Ribizlis-mascarponés túrós szelet

(deszert)

Ribizlis-mascarponés túrós szelet

Hozzávalók:

3 db tojás, 8 dkg liszt, 6 dkg cukor, 0,5 dl olaj, 1/3 csomag sütőpor, fél citrom reszelt héja, a krémhez:, 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 30 dkg ribizli ( lehet mirelit is), fél citrom reszelt héja, 1 csomag piros tortazselé,

Elkészítés:

A tojások fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, a citromhéjjal és az olajjal kikeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk. A sütőporos lisztet a masszába forgatjuk. 20x20 cm-es magas falú tepsibe sütőpapírt teszünk majd a tésztát egyenletesen elkenjük és 170 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 
A krémhez a túrót a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal kikeverjük, a mascarponét hozzákeverjük és addig habosítjuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet elkenjük a kihűlt tészta tetején, majd a ribizliszemekkel beborítjuk a tetejét. A piros tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és ecsettel a ribizliszemet tetejére kenjük. Ha megdermedt a zselé lehet szeletelni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Barackos piskóta tekercs

Barackos piskóta tekercs

A barackos piskótatekercs gyerekkorom kedvenc receptje. Nagyon sok szép régi emlék kapcsolódik hozzá. Amikor sütök egy adaggal, és majszoljuk a családdal eszembe jutnak a régi nyarak, amikor eltettük a házi barack lekvárt, vagy amikor mindenki segíteni akart az elkészítésben, hogy lenyalhassa a kanálon maradt lekvárt.
Barack lekvár tojás liszt cukor

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből