Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

(főétel)

Zelleres csirkemell fűszeres paradicsomos mártással

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, 2 db tojás, 1 kg paradicsom, 1 kis fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, kis csokor friss zeller, , liszt, olívaolaj, napraforgó olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk. Összedaraboljuk a paradicsomokat, magas falú lábosba tesszük őket, hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott zellergumót és vöröshagymát. Sózzuk és kevés olívaolajat öntünk rá. Takaréklángon, lassan forralva sűrűre főzzük a mártást. Tálaláskor kiszedjük belőle a zellert és hagymát. A csirkemellet felcsíkozzuk, megsózzuk. A tojásból és lisztből párizsias panírt készítünk, sózzuk, elkeverjük benne az egészen apróra vágott zeller zöldet. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a panírban, majd forró olajban készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé csíkokra vágott sült krumplit. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Csirkecombok zöldségágyon

Csirkecombok zöldségágyon

A csirkecombok zöldségágyon receptjét a szénhidrát diéta alkalmával találtam. Kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint, de az alapja a szokásos zöldség összedobálós.
csirkecomb sárgarépa gomba kelbimbó zeller

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből