Reszelt krumplis csirkemell
(főétel)
Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé, 20 dkg krumpli, 1 db tojás, liszt, só, olaj a sütéshez,Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk a levét. A husikat kiklopfoljuk, sózzuk és lisztben forgatjuk. A lereszelt krumplit elkeverjük a tojással és sózzuk, majd annyi lisztet teszünk bele, amennyit a massza felvesz. Megforgatjuk benne a husikat, de az alaposság miatt nem baj, ha a kezünkkel egy kicsit rásegítünk, hogy a bunda a helyén maradjon. Forró olajban lassan ropogósra sütjük. Mivel a bundája krumpliból van, ezért nem szükséges normál köretet készíteni hozzá, inkább valami uborkás, paradicsomos salátát.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Stefánia vagdalt
A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt.
Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só
Mustáros - fokhagymás mártásban sült csirkecomb
Nálunk a csirke alap étel :-) A lányok jobban szeretik, mint a sertés-, vagy marha húst, így elég gyakran kerül az asztalra valamilyen csirke.
Persze ehhez nagyon sokféle képpen kell elkészítenem, hogy ne legyenek unalmasak az ebédek.
Az egyik ilyen variáció a mustáros - fokhagymás mártásban sült csirke.
csirkecomb liszt fokhagyma