Diós lepény

(deszert)

Diós lepény

Hozzávalók:

8 dkg vaj, 2 db tojás, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 egész zacskó sütőpor, 2 dl tej, 1 kk. szódabikarbóna,

Elkészítés:

 

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tejet, a tojást, a diót, a cukrot és a megolvasztott vajat jól alaposan összedolgozom. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. Ha kész és kihűlt lehet tea mellé fogyasztani vagy ízlés szerint valamilyen krémmel tölteni.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Piskóta tészta 6 tojásból

Piskóta tészta 6 tojásból

Egy csomó sütemény alapja a piskóta. Nekem még anyukám tanította meg, hogy hogyan kell igazán jó piskótát csinálni, de csak akkor gyakoroltam igazán be, amikor a lányok megszülettek. Mivel édes szájúak vagyunk, így nagyon sokszor csinálok valamilyen piskóta alapú süteményt.
tojás cukor liszt

GOFRI - paleo

GOFRI - paleo

Ez egy ismerősöm receptje. Mivel a kisebbik lányomnál enyhe gltén érzékenységet állapítottak meg, így rászoktunk a paleo süteményekre.
gofri tojás mandula

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből