Lebbencs leves

(főétel)

Lebbencs leves

Hozzávalók:

1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,

Elkészítés:

Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.


Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.

A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.

Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.

40-45 percig, közepes lángon főzöm. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gulyásleves

Gulyásleves

Nálunk az abszolút favorit a gulyás leves. Nem az 5 perces kategóriába tartozik, de nagyon finom. A közhiedelemmel ellentétben a gulyás leves nem kizárólag marha lábszárból készülhet. Ahol gyerek van, ott készülhet pulykából vagy sertésből is.
gulyás leves paprika paradicsom csipetke

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tészta, paradicsom, paprika, petrezselyem