Lebbencs leves

(főétel)

Lebbencs leves

Hozzávalók:

1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,

Elkészítés:

Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.


Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.

A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.

Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.

40-45 percig, közepes lángon főzöm. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirke raguleves

Csirke raguleves

A csirke raguleves előkészítése macerás, mivel a zöldségeket kicsire kell szeletelni. Emlékszem, anyukám mindig karikákra szeletelte a répát, de ahogy elkezdtem a lányoknak főzni, hozzászoktam, hogy apró kockára vágok mindent. Bár a lányok már kinőttek a csecsemő korból,ez a leves valahogy mégis így maradt :-)
csirke zöldborsó sárgarépa fehér répa bors

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tészta, paradicsom, paprika, petrezselyem