Lebbencs leves
(főétel)

Hozzávalók:
1/2 kg fodros nagykocka tészta, 3 sárgarépa, 3 fehér répa, 4 krumpli, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, petrezselyem, 1 paradicsom, 1 tv paprika, olaj,Elkészítés:
Kevés olajon zsemlebarnára pirítom a tésztát (folyamatos kevergetés mellett) majd leveszem a tűzről, és hozzáadok 1 kávéskanál pirospaprikát és jól elkeverem.
Felöntöm vízzel, majd visszateszem a tűzhelyre és beleteszem a kockára vágott krumplit.
A répákat hasábra vágom (lehet karikára is) és szintén a levesbe teszem.
A paprikát csíkokra vágom, a paradicsomot pedig négyfelé, és szintén hozzáadom.
Végül az aprított petrezselyemlevelet adom a leveshez és a két kávéskanál sót.
40-45 percig, közepes lángon főzöm.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Anyukám gyümölcslevese
Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Marhahúsleves
Emlékszem, anyukám mindig húslevest főzött nekem, amikor beteg voltam. Mindig azt mondta, hogy ez a legjobb gyógyszer, de csak akkor hat, ha mind egy cseppig megeszem. Talán ezért esik olyan jól amikor a lányok a kanalukba öntik az utolsó cseppet a tányérból. Sohasem mutattam nekik, de én is ezt csináltam :-)
marhahús leves karalábé zeller sárgarépa fehér répa petrezselyem
