Sajtos keksz
(előétel)

Hozzávalók:
12 dkg finomliszt, 10 dkg puha margarin, 10 dkg darált zabpehely, 2 db tojás, 5 dkg szeletelt mandula, 1 dl tejföl vagy kefír, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kávéskanál só, fél teás kanál szódabikarbóna,Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a darált zabpelyhet összekeverem, majd a margarint, a tojásokat, a füstölt sajtot, a tejfölt vagy a kefirt alaposan összedolgozzuk és egy jénai tálba tesszük.
Fontos, hogy a jénai tetejét is rátegyük és fél órára a hűtőbe rakjuk.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit és lisztes kézzel apró golyókat szaggatok a tésztából.
A golyókat kicsit meglapítom és a szeletelt mandulákat nyomom a tetejére.
Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sül.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zabkorpás pogácsa
A zabkorpás pogácsa kedvező élettani hatásai mellett nagyon finom. Könnyen rá lehet kapni.
zabkorpa pogácsa tészta

Fasírt golyók saláta ágyon
Nálunk a szilveszteri ebéd és uzsonna hagyományosan a fasírt falatkák saláta ágyon. Egyszerű és nagyon finom. Nem randikaja.
Húsgolyók fokhagyma salátaágy bagett