Sajtos keksz

(előétel)

Sajtos keksz

Hozzávalók:

12 dkg finomliszt, 10 dkg puha margarin, 10 dkg darált zabpehely, 2 db tojás, 5 dkg szeletelt mandula, 1 dl tejföl vagy kefír, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kávéskanál só, fél teás kanál szódabikarbóna,

Elkészítés:

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a darált zabpelyhet összekeverem, majd a margarint, a tojásokat, a füstölt sajtot, a tejfölt vagy a kefirt alaposan összedolgozzuk és egy jénai tálba tesszük.

Fontos, hogy a jénai tetejét is rátegyük és fél órára a hűtőbe rakjuk.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit és lisztes kézzel apró golyókat szaggatok a tésztából.
A golyókat kicsit meglapítom és a szeletelt mandulákat nyomom a tetejére.

Az előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt szép pirosra sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Parmezános rudak

Parmezános rudak

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni. A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sajt, keksz, tejföl, margarin