Zabkorpás pogácsa
(előétel)

Hozzávalók:
300 g liszt, 100 g zabkorpa, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 150 g margarin, 20 g élesztő, só,Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Parmezános rudak
Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni.
A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Sajtos keksz
Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin