Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

(főétel)

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Hozzávalók:

300 g konzerv csicseriborsó, 1 evőkanál köménymag, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál kurkuma, 3 evőkanál csicseriboró-liszt (vagy búza finomliszt), 1 tojás sárgája, 200 g joghurt, 1 evőkanál tahini, 1 kifacsart citrom, 30 g apróra vágott koriander, Olivaolaj, , Bors,

Elkészítés:

Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.

Az elkészítése egyszerű.
Tedd a turmixgépbe a konzerv csicseriborsót, a köménymagot, a paprikát és a kurkumát és a tojást. Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot.
Ezután olívaolajon kicsit párold meg a spenótot, és vágd apróra. Add hozzá a csicseriborsó keverékhez, majd add hozzá a lisztet. Keverd egyenletes masszává.
 
Ezután egy evőkanál segítségével mérd ki a kofta darabjait. Egy evőkanálnyi legyen egy darab. Készíts belőle kis hengereket, majd 20 percig a hűtőben pihentesd őket.

Ha készen áll a sütésre, serpenyőben olívaolajon süsd készre. Akkor jó, ha mindkét oldala aranybarna.
Ezután helyezd konyhai papírra, hogy felszívja a felesleges olajat.
 
Az öntethez keverd össze a joghurtot tahinivel, add hozzá egy csipet citromot és frissen vágott koriandert.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült tök

Sült tök

Amikor gyerekek voltunk, tipikus őszi szezonális ebéd volt a sütőtök. Imádtuk, mert melyik gyerek nem szereti az édes ételeket?
sütőtök

Lecsós szelet

Lecsós szelet

Nyáron a kiskert ontja a paradicsomot és a paprikát. Ilyenkor ipari mennyiségű lecsó készül. Ebből jött az ötlet a lecsós szeletre.
paprika paradicsom csirkemell

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csicseriborsó, koriender, spenót