Rozé kacsamell

(főétel)

Rozé kacsamell

Hozzávalók:

4 fél kacsamell filé, , bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 szál rozmaring,

Elkészítés:

Az utóbbi időben a karácsonyi vacsora nálunk a rozé kacsamell. A lányok nagyon szeretik, és az évek alatt nekem is az egyik nagy kedvencem lett.
 
 
Az elkészítése nem bonyolult.
A kacsamellett alaposan megmosom, majd hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ezután, ha a húsos felén van hártya, azt eltávolítom.
Ezután a bőrös felét óvatosan beírdalom. Nem szabad teljesen bevágni, tehát nehogy a húsig vágjátok. Szinte csak kockásra kell karcolni a bőrt.
Egy serpenyőt felmelegítek, a melleket megsózom mind a két oldalán, majd csak a húsos felét megborsozom, ezután bőrével lefelé beleteszem a serpenyőbe. Nem szabad ilyenkor mozgatni. 6-8 percig hagyjuk, hogy sercegjen a serpenyőben. Ez alatt kisül a zsír a bőréből.
Ha a bőre szépen megpirult, hozzáadhatom a fokhagymát és a rozmaringot, majd megfordítom a melleket.
A húsos oldalára is rápirítok egy kicsit, majd lekapcsolom alatta a gázt és 2-3 percig pihentetem.
 
Ezután közepesen forró (120 - 150C) sütőben kb 10 percig sütöm tovább bőrével lefelé, ameddig a belső hőmérséklete eléri az 55 - 60 fokot.
Kiveszem a serpenyőből, majd 10 - 12 percig pihentetem.
 
Tálalás előtt felmelegítem a serpenyőt és bőrével lefelé kicsit átforrósítom.
 
A kacsamellet mindig szeletelve tálaljuk. Nálunk jellemzően jázmin rizs mellé a köret.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

Mézes - Paradicsomos csirkecombok

A mézes - paradicsomos csirkecombok nagyon hamar bekerült a kedvenc receptek közé. A méz, a paradicsom és a cékla édes íze remekül passzol a sült csirke sós ízéhez.
csirke zeller méz paradicsom fokhagyma

Zelleren párolt pulykamell

Zelleren párolt pulykamell

Ez legjobb pulyka recept, amit nem kell centinként egy óráig sütni. Zellerágyon nagyon finom.
pulyka zeller vöröshagyma fokhagyma joghurt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből