Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

(főétel)

Pulykacombok szalonnacsíkokba csavarva

Hozzávalók:

2 egész pulykacomb, pulyka fűszerkeverék, bacon szalonna,

Elkészítés:

Az idei karácsony a mandulaműtét miatt kicsit felemásra sikerült.
A klasszikus sütemények és sültek helyett ki kellett találnom olyan menüt, ami a kicsi lány torkát kíméli.
Mivel a pulyka hagyomány a karácsonyi asztalon, így nem szívesen hagytam volna ki.
Mivel a hagyományos karácsonyi pulykasültem nem volt most opció, így mást kellett kitalálnom.

Mivel a bacont mindenki szereti, és remekül illik a pulyka húsához, így e mellett döntöttem.

A combokat megmostam, és lehúztam a bőrüket, majd beirdaltam.
A szalonnát három részre osztottam. Az egyik harmadot vékony csíkokra vágtam és a comb bevágott részeibe tömködtem.
Ezután megszórtam jó alaposan pulyka fűszersóval és alaposan eldolgoztam a húson.
Ezután a megmaradt bacont a combokra fektettem úgy, hogy jusson az aljára és a tetejére is bőven.

Tepsibe tettem, és öntöttem alá egy kevés olajat és egy fél pohár vizet.

Közepesen forró sütőben 2 órán keresztül sütöttem fólia alatt, majd levettem a fóliát és még fél órát a nélkül sütöttem tovább.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Klasszikus karácsonyi pulykasült

Karácsony közeledtével mindig előkerül a pulykasült recept. Már hetekkel az ünnep előtt nézegetjük a bébi pulykákat és felidézzük az elmúlt évek ünnepeit. A karácsonyi pulyka elkészítése nem egyszerű, de az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke nálunk :-)
pulyka gesztenye alma körte szalonna fehérbor

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Spékelt sült pulyka felsőcomb

Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem. Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykacomb, bacon