Padlizsán Curry
(főétel)

Hozzávalók:
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 közepes cukkini, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 dl tejszín (növényi tejszín is lehet), 1 evőkanál currypor, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, só, bors, olívaolaj,Elkészítés:
Nagyon megszerettük a keleti konyhát. Még én is megbarátkoztam a csípősebb ízekkel, pedig korábban nem nagyon voltam rá kapható :-)
És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek.
Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.
Az elkészítés nagyon egyszerű.
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre.
Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel.
Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal.
Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket.
Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni.
Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.
Rízságyon tálald.
És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek.
Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.
Az elkészítés nagyon egyszerű.
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre.
Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel.
Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal.
Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket.
Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni.
Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.
Rízságyon tálald.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Citromos vajban pácolt sült halfilé
Már nem emlékszem hol találtam a citromos vajban pácolt sült halfilét, de már első olvasásra beleszerettem.
Előtte csak a Citromos - borsos halfilét készítettem, így nagyon kiváncsi voltam rá.
Így, amikor megtaláltam ezt a receptet, azonnal el akartam készíteni. Már az eslő alkalommal tökéletesre sikerült.
A páromat mindig le tudom venni vele a lábáról :-)
halfilé citrom bors vaj mustár brokkoli

Székelykáposzta
A székelykáposzta nem ötperces étel, de megéri várni, mert ha összeérnek az ízek, az varázslatos ízélményt eredményez
káposzta pörkölt karácsony