Hagymás rostélyos krumplipürével
(főétel)

Hozzávalók:
2 nagy szelet marha rostélyos, 1,5 kg vöröshagyma, só, olaj, 1 kg krumpli, 1 evőkanál vaj,Elkészítés:
A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
Nem bonyolult elkészíteni, bátran hozzá lehet kezdeni.
Vöröshagymákat megpucolom és szálirányban kb. fél centi vastagokra feldarabolom.
A húsokat megmosom és a vastagabb zsírrétegtől (ha van rajta) megszabadítom.
Kb. 2 evőkanálnyi olajat öntök a lábasba és ráteszem a vöröshagymákat és megsózom kicsit, hogy levesedjen a hagyma.
Fedő alatt kis lángon 10 percig megfonnyasztom. A húsokat mind két oldalán jól megsózom majd belehelyezem a hagymaágyba és jól betakarom a hagymával. Fedő alatt kb. 1 órán át főzöm, néha ránézek és megkeverem és átrendezgetem kicsit a hagymákat. Akkor van kész, amikor a husi megpuhult.
Amíg fő a husi a krumplit megpucolom, megmosom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész, akkor leöntöm a vizet róla. Beleteszem a vajat, esetleg sót, ha megkívánja és pépesre töröm a krumpli
t.
Amikor kész a püré mellé helyezem a husit és jó sok hagymával tálalom.
Nem bonyolult elkészíteni, bátran hozzá lehet kezdeni.
Vöröshagymákat megpucolom és szálirányban kb. fél centi vastagokra feldarabolom.
A húsokat megmosom és a vastagabb zsírrétegtől (ha van rajta) megszabadítom.
Kb. 2 evőkanálnyi olajat öntök a lábasba és ráteszem a vöröshagymákat és megsózom kicsit, hogy levesedjen a hagyma.
Fedő alatt kis lángon 10 percig megfonnyasztom. A húsokat mind két oldalán jól megsózom majd belehelyezem a hagymaágyba és jól betakarom a hagymával. Fedő alatt kb. 1 órán át főzöm, néha ránézek és megkeverem és átrendezgetem kicsit a hagymákat. Akkor van kész, amikor a husi megpuhult.
Amíg fő a husi a krumplit megpucolom, megmosom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész, akkor leöntöm a vizet róla. Beleteszem a vajat, esetleg sót, ha megkívánja és pépesre töröm a krumpli
t.
Amikor kész a püré mellé helyezem a husit és jó sok hagymával tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Főtt kukorica
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Paradicsomos töltött paprika
Ez a recept egy régi klasszikus. Amikor gyerek voltam, anyukám gyakran főzött nekünk. Nem volt kedvenc, de most már imádom. Sajnos a lányokról ez nem mondható el, de egy évben egyszer mindenképpen az asztalra kerül.