Hagymás rostélyos krumplipürével

(főétel)

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hozzávalók:

2 nagy szelet marha rostélyos, 1,5 kg vöröshagyma, , olaj, 1 kg krumpli, 1 evőkanál vaj,

Elkészítés:

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)

Nem bonyolult elkészíteni, bátran hozzá lehet kezdeni.

Vöröshagymákat  megpucolom és szálirányban kb. fél centi vastagokra feldarabolom.
A húsokat megmosom és a vastagabb zsírrétegtől (ha van rajta) megszabadítom.

Kb. 2 evőkanálnyi olajat öntök a lábasba és ráteszem a vöröshagymákat és megsózom kicsit, hogy levesedjen a hagyma.
Fedő alatt kis lángon 10 percig megfonnyasztom. A húsokat mind két oldalán jól megsózom majd belehelyezem a hagymaágyba és jól betakarom a hagymával. Fedő alatt kb. 1 órán át főzöm, néha ránézek és megkeverem és átrendezgetem kicsit a hagymákat. Akkor van kész, amikor a husi megpuhult.

Amíg fő a husi a krumplit megpucolom, megmosom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész, akkor leöntöm a vizet róla. Beleteszem a vajat, esetleg sót, ha megkívánja és pépesre töröm a krumpli
t.
Amikor kész a püré mellé helyezem a husit és jó sok hagymával tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
halfilé citrom só bors

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

marha, rostélyos, vöröshagyma, krumpli

Szólj hozzá