Olasz fűszerkeverék

(főétel)

Olasz fűszerkeverék

Hozzávalók:

1 csomag szárított majoranna, 1 csomag szárított bazsalikom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag fokhagyma granulátum, 1/2 csomag szárított kakukkfű,

Elkészítés:

Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)

Persze a jellegzetes aromát a fűszerezés adja. Sokáig bújtam a netet, keresve a déli ízt adó hozzávalókat, és végül ezt a nagyon egyszerű fűszerkeveréket találtam, amit bárki megcsinálhat otthon és sokáig eláll. A lényege, hogy szárított fűszernövényeket keverünk össze.
Fontos, hogy összekeverés után legalább 1 hétig hagyd állni.

A mediterrán konyha - mily meglepő - jellemzően mediterrán jellegű fűszernövények felhasználásával készül. Ilyenek a citrom, bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, borsikafű, rozmaring, vagy zsálya. De a tárkonynak is nagyon határozott és kellemes aromája van, így neki is ott a helye ebben a válogatásban.

Én általában a fenti hozzávalókat használom, mert a tésztákhoz ez passzol leginkább és a pizza szószba is ez a kombó való.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült tök

Sült tök

Amikor gyerekek voltunk, tipikus őszi szezonális ebéd volt a sütőtök. Imádtuk, mert melyik gyerek nem szereti az édes ételeket?
sütőtök

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hagymás rostélyos krumplipürével

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

oregano, bazsalikom, fokhagyma