Olasz fűszerkeverék
(főétel)

Hozzávalók:
1 csomag szárított majoranna, 1 csomag szárított bazsalikom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag fokhagyma granulátum, 1/2 csomag szárított kakukkfű,Elkészítés:
Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)
Persze a jellegzetes aromát a fűszerezés adja. Sokáig bújtam a netet, keresve a déli ízt adó hozzávalókat, és végül ezt a nagyon egyszerű fűszerkeveréket találtam, amit bárki megcsinálhat otthon és sokáig eláll. A lényege, hogy szárított fűszernövényeket keverünk össze.
Fontos, hogy összekeverés után legalább 1 hétig hagyd állni.
A mediterrán konyha - mily meglepő - jellemzően mediterrán jellegű fűszernövények felhasználásával készül. Ilyenek a citrom, bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, borsikafű, rozmaring, vagy zsálya. De a tárkonynak is nagyon határozott és kellemes aromája van, így neki is ott a helye ebben a válogatásban.
Én általában a fenti hozzávalókat használom, mert a tésztákhoz ez passzol leginkább és a pizza szószba is ez a kombó való.
Persze a jellegzetes aromát a fűszerezés adja. Sokáig bújtam a netet, keresve a déli ízt adó hozzávalókat, és végül ezt a nagyon egyszerű fűszerkeveréket találtam, amit bárki megcsinálhat otthon és sokáig eláll. A lényege, hogy szárított fűszernövényeket keverünk össze.
Fontos, hogy összekeverés után legalább 1 hétig hagyd állni.
A mediterrán konyha - mily meglepő - jellemzően mediterrán jellegű fűszernövények felhasználásával készül. Ilyenek a citrom, bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, borsikafű, rozmaring, vagy zsálya. De a tárkonynak is nagyon határozott és kellemes aromája van, így neki is ott a helye ebben a válogatásban.
Én általában a fenti hozzávalókat használom, mert a tésztákhoz ez passzol leginkább és a pizza szószba is ez a kombó való.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi hamburger zsemle
Nagyon szeretem, amikor elindul a grill szezon, mert szinte mindent lehet grillen készíteni, és imádom, amikor kicsit füstös íze lesz a húsoknak. És persze teljesen más a szabadban sütni. A hamburgerhez mi mindig magunk csináljuk a zsömléket, mert olcsóbb és finomabb, mint a bolti. Az elkészítése nem bonyolult.

Székelykáposzta
A székelykáposzta nem ötperces étel, de megéri várni, mert ha összeérnek az ízek, az varázslatos ízélményt eredményez
káposzta pörkölt karácsony