Olasz fűszerkeverék

(főétel)

Olasz fűszerkeverék

Hozzávalók:

1 csomag szárított majoranna, 1 csomag szárított bazsalikom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag fokhagyma granulátum, 1/2 csomag szárított kakukkfű,

Elkészítés:

Nagyon szeretem a mediterrán konyhát. A klasszikusoktól, mint a különböző paradicsomos tészták, az extrákig, mint például a paela. A párommal Spanyolországban voltunk nászúton, és ott "fertőződtem" meg a déli ízek imádatával :-)

Persze a jellegzetes aromát a fűszerezés adja. Sokáig bújtam a netet, keresve a déli ízt adó hozzávalókat, és végül ezt a nagyon egyszerű fűszerkeveréket találtam, amit bárki megcsinálhat otthon és sokáig eláll. A lényege, hogy szárított fűszernövényeket keverünk össze.
Fontos, hogy összekeverés után legalább 1 hétig hagyd állni.

A mediterrán konyha - mily meglepő - jellemzően mediterrán jellegű fűszernövények felhasználásával készül. Ilyenek a citrom, bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfű, borsikafű, rozmaring, vagy zsálya. De a tárkonynak is nagyon határozott és kellemes aromája van, így neki is ott a helye ebben a válogatásban.

Én általában a fenti hozzávalókat használom, mert a tésztákhoz ez passzol leginkább és a pizza szószba is ez a kombó való.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bakonyi sertésszelet

Bakonyi sertésszelet

Bevallom, hogy a a Bakonyi sertésszelet az én nagy kedvencem. Persze a család is szereti, de nem sikerült elérnem, hogy az abszolút favorit legyen náluk. Éppen ezért viszonylag ritkán készítek. De talán ez az oka annak, hogy amikor ez kerül az asztalra, az egy kicsit ünnep is nekem, így igyekszem megadni a módját :-)
gomba sertés comb kolozsvári szalonna

Kapros túróval töltött csirkemell

Kapros túróval töltött csirkemell

A kapros csirkemell egy könnyen elkészíthető, zseniális egytálétel.
csirke kapor joghurt rízs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

oregano, bazsalikom, fokhagyma