Tempurabundás pulykafalatok

(főétel)

Tempurabundás pulykafalatok

Hozzávalók:

50 dkg pulykamell filé, 10 dkg liszt, 7 dkg étkezési keményítő, 1 teáskanál só (a bundához), 1 mokkás kanál szódabikarbóna, 1 tojás, 2,5 dl jéghideg víz,

Elkészítés:

Nagyon szeretem a tempurabundát, mert néha jó a változatosság, ha rántott dolgokat szeretnék a tányérra tenni. Külön jó, hogy sokkal gyorsabban megvan, mintha hagyományos panírba készíteném.
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A pulykamellet megmosom és csíkokra vágom, majd a csíkokat 4-5 centiméteres hasábokra.
Egy tálba teszem és 2 teáskanál sóval és 1 teás kanál őrölt fehérborssal alaposan elkeverem és 2-3 percig állni hagyom.
Egy tálban összekevesem a lisztet a keményítőt és a szódabikarbónát, valamint adok hozzá 1 teáskanál (2-3g) sót. Ezt is jól elkeverem.
Egy másik tába beletöröm a tojást és elkeverem. Hozzáöntöm a jéghideg vizet, majd kevergetés mellett hozzáadom az összekevert száraz dolgokat.
 
Egy serpenyőben jól felforrósítom az olajat. Ha kész, a pulyka falatkákat belemártom a tésztába, majd a forró olajba teszem. 7-8 perc alatt megsül. Amikor zsemlebarna a bundája, kiveszem és papírtörtőre teszem, hogy minden olajat felszívjon.
 
Jázmin rizzsel szoktuk enni, és néha szoktam hozzá valamilyen mártogatós szószt csinálni, mert a lányok nagyon szeretik :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Zelleren párolt pulykamell

Zelleren párolt pulykamell

Ez legjobb pulyka recept, amit nem kell centinként egy óráig sütni. Zellerágyon nagyon finom.
pulyka zeller vöröshagyma fokhagyma joghurt

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykamell, tojás, liszt