Burgonyakrokett

(főétel)

Burgonyakrokett

Hozzávalók:

80 dkg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evőkanál só,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, gyakran csinált édesanyám krokettet. Akkor nagyon úriasnak éreztük magunkat. Persze butaság, de kicsit ma is ünnepinek érzem a hangulatot, ha ez a köret :-)
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
 
A krumplit megpucolom, megmosom, majd kb 1 centis kockákra vágom.
Beleteszem egy lábosba, felöntöm vízzel majd hozzáadom a sót és közepes lángon 20-25 perc alatt puhára főzöm.
Ha megfőtt, leönöm róla vizet és hagyom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt, összetöröm és hozzáadom a lisztet és laza tésztává gyúrom.
 
A tésztából kb 1 centi vastag hengert formázok és ezt 3-4 centis darabokra szeletelem.
 
Egy serpenyőbe olajat öntök, és ha felforrt, beleteszem a tésztácskákat. Pár perc alatt megsülnek. Ha zsemlebarnára sült kivehető. 
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gnocchi

Gnocchi

Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel. Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom. Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből